logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1658
mod_vvisit_counterVčera1994
mod_vvisit_counterTento týždeň8114
mod_vvisit_counterTento mesiac21968
mod_vvisit_counterVšetky2665489
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 20 Október 2014 19:43

Deň výživy v škole

Žijeme v dobe, ktorá prináša do života každého človeka veľa zmien. Často sa zamýšľame nad tým, čo pomáha človeku byť zdravý, ale aj čo mu škodí. Dôležité je  poznať dôsledky používania niektorých látok, neodmietať zdravú výživu.  Táto téma bola náplňou Dňa výživy, ktorý každoročne pripadá na 16. október.  V tento deň naša škola rozvoniavala ovocím. Žiaci z 1. stupňa si pripravovali ovocné šaláty a zdravé nátierky. Prváci a druháci si zopakovali poznávanie zeleniny a ovocia, tretiaci a štvrtáci sa oboznámili s pyramídou zdravej výživy, rozprávali si o správnom spôsobe života, zasúťažili si a riešili zaujímavé tajničky.

Deň výživy 2014  Deň výživy 2014 

K dobrej nálade prispela návšteva milej bábky „ Filipa.“  Filip pozval deti do Krajiny zdravia a naučil ich, čo treba robiť, aby neboli chorí . V závere dňa sa v jednotlivých triedach pripravovali receptáriky. Druháci zhotovovali receptár ovocných šalátov, tretiaci sa zamerali na zeleninové jedlá a štvrtáci  pripravovali receptárik pomazániek. O výžive, zdraví a správnom spôsobe života si rozprávali aj žiaci 2. stupňa na hodinách biológie. Bol to zaujímavý deň a veríme, že sa nám podarilo upozorniť žiakov na to, čo je dôležité pre zdravie každého z nás.

Deň výživy 2014   Deň výživy 2014

V závere patrí poďakovanie rodičom, ktorí sa spolupodieľali na zhotovovaní receptárikov, ale aj pani Ivanke Márfoldiovej, ktorá prišla do školy s bábkou Filipka a pripravila pre deti príjemné posedenie. Tešíme sa, že na ďalšie  stretnutia prídu aj naši najmenší z materskej školy.

Ľubica Karliková


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!