logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes187
mod_vvisit_counterVčera1270
mod_vvisit_counterTento týždeň4649
mod_vvisit_counterTento mesiac18503
mod_vvisit_counterVšetky2662024
Napísal užívateľ Administrator   
Piatok, 15 Máj 2015 19:52

Výchovný koncert umeleckej agentúry AMOS

V piatok 24.4.2015 sa v telocvični našej školy konal výchovný koncert „Živá voda“. Pripomenuli sme si ním Svetový deň vody, každoročne pripadajúci na 23.3., aj Deň našej planéty Zem, ktorá mala sviatok dva dni pred koncertom.
Už po druhýkrát nás navštívili dvaja vynikajúci muzikanti a speváci – Alek a Oliver, aby nám porozprávali o dôležitosti vody pre život človeka, o tom, ako sa máme správať k vodným tokom a nádržiam i o katastrofálnych následkoch negatívnych zásahov človeka v prírode.

Výchovný koncert AMOS
Najviac na nás zapôsobilo rozprávanie o jazere v Afrike, ktoré bolo čiastočne odstavené od svojich prítokov, pretože sa na ňom malo vystavať golfové ihrisko. Jazero sa zmenšilo, zostalo viac slané a viaceré živočíšne druhy v ňom vymreli. Na jeho vyschnutom dne sa v súčasnosti nachádzajú už len zhrdzavené vraky lodí.

Výchovný koncert AMOS
Zaujímavé rozprávanie bolo dopĺňané videoprojekciou i interpretáciou slovenských či zahraničných piesní, napr. od Anety Langerovej, Adama Ďuricu, Tublatanky alebo Avici. Texty piesní vždy súviseli s danou témou. Pieseň  „Čo stojí lístok na Mars“ od Horkýže Slíže nám mala pripomenúť, že ak sa neuváženým správaním pripravíme o vodu a zničíme si životné prostredie, neprežijeme. Môžeme sa teda vysťahovať hoci aj na Mars.
Mladších spolužiakov zaujali najmä kvízové otázky o vode a životnom prostredí, pretože po správnej odpovedi vždy získali nejakú cenu. Potešili sa tiež, keď si mohli zaspievať pieseň „Keď si šťastný“. 

Výchovný koncert AMOS

 
V telocvični, kde sa koncert konal, vládla príjemná a uvoľnená atmosféra. Všetci sa bavili, tlieskali a spievali. Aj napriek tomu, že sa rozprávalo o závažných problémoch, odchádzali sme z koncertu dobre naladení a s peknými zážitkami. Preto dúfame, že k nám muzikanti z AMOS-u opäť prídu.
A takisto veríme, že si všetci žiaci našej školy zoberú k srdcu slová, ktoré boli mottom tohto environmentálneho programu:„AŽ KEĎ VYRÚBEME POSLEDNÝ STROM, OTRÁVIME POSLEDNÚ RIEKU A ZABIJEME POSLEDNÚ RYBU, ZISTÍME, ŽE PENIAZE SA JESŤ NEDAJÚ!“

žiaci 9.ročníka


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!