logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes433
mod_vvisit_counterVčera1270
mod_vvisit_counterTento týždeň4895
mod_vvisit_counterTento mesiac18749
mod_vvisit_counterVšetky2662270
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 09 Jún 2014 19:33

Tretiaci a štvrtáci na cestách

Dňa 4. júna 2014 žiaci tretieho a štvrtého ročníka Základnej školy v Krajnom nechali svoje školské tašky doma. Spolu s pani učiteľkami sa totiž vybrali navštíviť krajské mesto Trenčín. Ich prvé kroky viedli na železničnú stanicu v Hrachovišti. Tu nastúpili na osobný vlak smerom do Nového Mesta nad Váhom, kde prestúpili o pár minút neskôr na rýchlik do Trenčína. V krajskom meste ich vítal vysoko nad hlavou Trenčiansky hrad. Ich hlavný cieľ výletu.

Tretiaci a štvrtáci na cestách 2014  Tretiaci a štvrtáci na cestách 2014

Na hrade mohli sledovať vystúpenie hercov v dobových kostýmoch s názvom Čertova nevesta. Prešli i cez jednotlivé priestory hradu. Dostali sa i do „pekla“,  kde ich čerti z rozprávky trochu postrašili. Na konci prehliadky mohli vystúpiť na hradnú vežu. Tam ich čakal výhľad na celé okolie Trenčína. Na nádvorí ukončili návštevu hradu pozorovaním živých dravcov, kde sa mohli dozvedieť o ich spôsobe života. Vďaka tomu, že sa správali disciplinovane a rešpektovali pokyny pani sprievodkyne, mohli si niektoré dravce aj pohladkať. Po malej prestávke na obchodíky so suvenírmi kroky detí a ich pani učiteliek smerovali na mestskú pešiu zónu. Deň ubehol ako voda a bol čas sa pobrať späť na železničnú stanicu. Tu na nich už čakal osobný vlak, ktorý ich zaviezol domov.  Veríme, že sa opäť o rok zabavia na ďalšom školskom výlete.

Viacej fotografií z výletu najdete čoskoro v sekcii Galéria školských podujatí...

V. Vydarená, tr. učiteľka 3. ročníka


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!