logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1120
mod_vvisit_counterVčera1270
mod_vvisit_counterTento týždeň5582
mod_vvisit_counterTento mesiac19436
mod_vvisit_counterVšetky2662957
Napísal užívateľ Administrator   
Utorok, 14 Apríl 2015 21:37

Vystúpenie skupiny AYA

16. marca sa naša telocvičňa  po dvoch rokoch znovu  naplnila rockovou hudbou.  Prišla nás opäť potešiť svojím programom  hudobná skupina AYA.  Veľmi sme sa tešili, pretože ich program, ktorý zaujal našich žiakov nielen modernou hudbou, ale aj významom textov piesní,  sa nám v minulosti veľmi páčil.
Na koncert sme pozvali aj žiakov zo  Bziniec pod Javorinou, Starej Myjavy, Turej Lúky, Jablonky, Vaďoviec, Rudníka a Brestovca.
AYA  sa nám predstavila s programom Dr. Zembolí  pre 1. stupeň, v ktorom sa milou a veselou formou zaoberali  otázkami ekológie, ľudskou chamtivosťou a krátkozrakosťou, ktorá raz môže náš život a životné podmienky zmeniť na nepoznanie. Vtipné texty parodovali  zlé ľudské vlastnosti.  Na konci bolo vždy ponaučenie, že každý z nás je nielen tvorcom svojho šťastia, ale aj budúcnosti našej Zeme.

Vystúpenie skupiny AYA  Vystúpenie skupiny AYA

Pre 2. stupeň nám predstavili program Trinásta komnata. Svet drog v programe prirovnávali k trinástej komnate, do ktorej túži zo zvedavosti nazrieť pravdepodobne každý mladý človek. Napriek tomu, že nás na ňu upozorňujú a vystríhajú pred jej nástrahami, pokiaľ neucítime jej zlo na vlastnej koži, neveríme, že je v nej až taký chlad a tma.
Každý z nás má ale v živote možnosť vybrať si tie správne vysvietené dvere, v ktorých nie je chlad, smútok a osamelosť. V programe bolo 12 šťastných, správnych dverí, ktoré mali   pomenovanie: priateľstvo, láska, rodina, sebaúcta, šport, umenie, príroda, humor, cestovanie, vzdelanie, humanita, česť a spravodlivosť. Kto otvorí tieto dvere a vkročí dnu správnou nohou, nemá chuť a ani potrebu nazerať do zakázanej, trinástej komnaty.

 Vystúpenie skupiny AYA  Vystúpenie skupiny AYA

Počas predstavenia sa k deťom vtipne, ale aj vážne  prihováral spevák skupiny AYA, Boris Lettrich. Spolu s vynikajúcimi hudobníkmi Petrom Miháľom, Michalom Bukvišom a Máriom Tománkom vytvorili deťom super atmosféru a umelecký zážitok.
Patrí im veľká vďaka za to, že prišli na našu malú školu a potešili nás ich úžasným programom.

Jana Domiňáková


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!