logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1417
mod_vvisit_counterVčera1270
mod_vvisit_counterTento týždeň5879
mod_vvisit_counterTento mesiac19733
mod_vvisit_counterVšetky2663254
Napísal užívateľ Administrator   
Utorok, 28 Február 2017 15:45

Plavecký výcvik tretiakov

Na prelome novembra a decembra sme zorganizovali plavecký kurz pre 17 žiakov 3. ročníka. Ak by sa nevyskytlo u niektorých žiakov ochorenie, plávať by sa naučili všetci žiaci 3. ročníka, no kurz dokončilo 14 žiakov. Sme radi, že rodičia majú záujem o tento druh športu, pretože plávanie je jednou z najvhodnejších pohybových aktivít, ktoré majú pre dieťa veľký význam v procese rastu a vývinu.

V priebehu kurzu sa deti naučili adaptovať na prostredie bazéna, orientovať sa nad a pod hladinou vody, splývavé polohy na chrbte a bruchu, výdychy do vody, potápanie a lovenie rôznych predmetov (puk a loptičky), skoky do vody zo sedu aj zo stoja a rôzne iné hry vo vode.

Plavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvikPlavecký výcvik

Kurz viedol pán riaditeľ Milan Medveď, ktorý naučil plávať všetkých absolventov kurzu. Takmer všetci žiaci preplávali spôsobom kraul dĺžku bazéna, iba dvaja chlapci preplávali šírku bazéna. Deti sa počas výcviku naučili aj spôsob znak. Veľkým pomocníkom pri výučbe bol Samko Halaš, ktorý absolvuje trikrát do týždňa tréning v plaveckom oddiele Spartak Myjava a ukázal žiakom aj iné spôsoby, ako motýlik, plávanie s plutvami na nohách, ktoré požičal aj iným deťom.

Musím pochváliť všetky deti, ktoré sa zúčastnili plaveckého výcviku za ich statočnosť a odvahu a všetci boli na vianočnom posedení  odmenení diplomom a potleskom všetkých žiakov našej školy!

Poďakovať by sme chceli pánovi Ing. Tĺčikovi, ktorý nám poskytol  na tento účel bazén v Agropenzióne Adam.

Dana Pagáčová


Aktualizované: Utorok, 28 Február 2017 17:20
 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!