logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1334
mod_vvisit_counterVčera3459
mod_vvisit_counterTento týždeň16484
mod_vvisit_counterTento mesiac38884
mod_vvisit_counterVšetky2682405
Napísal užívateľ Administrator   
Utorok, 20 Jún 2023 17:14

Deň detí 2023 v Krajnom

Na začiatku júna sa každoročne na Slovensku organizujú rôzne podujatia pri príležitosti „Dňa detí“. I v našej obci sa stalo tradíciou celodenné spoločenské stretnutie detí a dospelých. Keďže našu tradíciu pozastavila covidová pandémia a my sme nemohli organizovať toto stretnutie, o to viac sme sa tešili, kedy opäť zavítame do športového areálu a opäť sa stretneme. A tak sa i stalo. V sobotu 10. júna sa športový areál v Krajnom a jeho blízke okolie zmenili na krajinu MIMOŇOV. Deti čakala cesta Mimoňovským územím, kde spolu s rodičmi zdolávali rôzne prekážky či disciplíny. Niektorí sa poriadne zapotili. Zdolávali prechod cez mimoňovský tunel, vyskúšali si mohutnú rukavicu Mimoňa, horolezeckú dráhu, prekážkovú dráhu, hádzanie loptičiek do oka Mimoňa či odvážnosť v šoférovaní mimoňovských fúrikov. Deti za šikovnosť, odvážnosť či rýchlosť dostali sladkú odmenu a v cieli dostali diplom a mimoňovskú medailu. Cieľom prechádzali všetci zúčastnení od tých najmenších, štvormesačných, až po dospelých sedemdesiatnikov. Keďže mnohým dala cesta územím Mimoňov poriadne zabrať, využili miesto na oddych a relax a mohli sa občerstviť či naplniť vyhladnuté brušká langošmi, hot-dogom, gulášom, či cigánskou pečienkou.

Oslavy Dňa detí 2023 Oslavy Dňa detí 2023
Oslavy Dňa detí 2023 Oslavy Dňa detí 2023

Mladí hasiči z DHZ Krajné nám predviedli svoj hasičský výkon a osviežili nás vodou. Pre deti bola pripravená trampolína, mohli si dať namaľovať na tvár novú tvár a dievčatá si mohli dať zapliesť copíky šikovnými rukami Sabinky a Lucky. V poobedňajších hodinách bola pre deti pripravená dopravná súťaž a po nej streľba pokutových kopov na bránu, o ktorú bol veľký záujem nielen zo strany chlapcov, ale i dievčat.
Víťazmi tejto súťaže sa stali:
1.miesto: Michal Marko
2.miesto: Aleš Kolník
3.miesto: Jozef Minárech

Deti hrali rôzne pohybové hry, volejbal, súťaž s kuframi, bludisko, fúkanie Fukom-Bublifukom a rôzne iné. A na záver, ako to už zvykom býva, sa na ihrisko postavili deti spolu s rodičmi a spoločne si proti sebe zahrali futbalový zápas. Pre deti bola radosť už len to, že si obliekli na seba dresy a s elánom a nadšením sa pustili do hry. Na trávnik nastúpilo približne 20 dospelých a 40 detí, ktoré sa po ihrisku preháňali ako myšky a my dospelí sme mali čo robiť, aby sme sa ubránili, čo sa nám však nepodarilo. Deti si vybojovali víťazstvo a my prehru. Športovým areálom sa ozýval krik detskej radosti, dobrej nálady, skvelej atmosféry a hudba sa niesla široko-ďaleko. Sobota, na ktorú sme sa dlho tešili, nám vyšla podľa našich predstáv i napriek zamračenému, upršanému týždňu.

Touto cestou chcem poďakovať všetkým organizátorom, zamestnancom školy a škôlky, ktorí túto tradíciu zachovávajú, a podieľajú sa na príprave a zabezpečovaní jej priebehu. Poďakovanie patrí všetkým priateľom školy, ďakujeme za príspevky podporovateľom -  p. Miroslavovi Dlhému, p. Stanovi Pavlechovi, p. Milanovi Gajarovi, p. Jaroslavovi Sadloňovi, rodine Kravárikovej, Baranovej, Egrešiovej, Lackovej, Vydarenej a Obci Krajné.

Ďakujeme za pomoc rodičom: Tomášovi, Adamovi, Martinovi, Kristiánovi, Michalovi, Lenke, Jurajovi, Mariánovi, Martinovi, Radovi, Janke, Dušanovi, Monike, Petre, Jarke a tiež za pomoc žiakom: Martinovi, Tobiasovi, Ninke, Simonke, Dominike, Dominike, Sabinke, Lucke. Ďakujeme všetkým Vám, ktorí ste prišli na toto stretnutie, že sme spoločne mohli stráviť krásny sobotňajší deň, ktorý sa niesol v duchu radosti, dobrej nálady, skvelej atmosféry, ale hlavne za to, že sme vyčarili úsmev a radosť našim deťom. Tešíme sa z toho, že mnohí z Vás, či z blízkeho alebo ďalekého okolia, pochválili túto akciu a vyjadrili nám slová podpory a úspechov do ďalších podujatí.


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!