logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1513
mod_vvisit_counterVčera1337
mod_vvisit_counterTento týždeň4458
mod_vvisit_counterTento mesiac27772
mod_vvisit_counterVšetky2671293
Napísal užívateľ Administrator   
Streda, 18 Máj 2016 21:34

Zápis budúcich prvákov

Zápis budúcich prvákov

V našej škole sa uskutočnil zápis 9. apríla 2016. Bola sobota a naši predškoláci sa ocitli na pestrofarebnej lúke, na ktorej bolo plno kvietkov, Pri každom kvietku boli pripravené úlohy. Sprievodcom po lúke bola malá lienka, ktorá spolu s pani učiteľkami sledovala, čo všetko deti vedia.

REČ

Dieťa pripravené na školu musí mať dostatočnú slovnú zásobu  a  každé, ktoré bude budúcim prvákom, by malo hovoriť čisto a zrozumiteľne.

SOCIÁLNA ZRELOSŤ

Dieťa zrelé do školy sa nehanbí nadviazať kontakt s inými deťmi alebo dospelými. Vie sa samé prezuť, obliecť, umyť, chodí na toaletu.. Pri príchode vie pozdraviť, vie sa sústrediť na jednu činnosť aspoň 20 minút a vie ju aj dokončiť.

JEMNÁ MOTORIKA

Takmer hotový školák  musí  vedieť správne držať písacie potreby,  nakresliť diferencovanú postavu človeka ( s hlavou, krkom, rukami, nohami, a bruchom). Musí vedieť kresliť čiary,vyfarbiť obrázky, strihať a modelovať.

ORIENTÁCIA

Dieťa pripravené na vstup  do školy vie povedať, kde je vpravo, kde vľavo, a kde hore, dole, ponad, popod, cez. Rozozná základné farby a geometrické tvary.

POČÍTANIE

6-ročné dieťa musí vedieť počítať do desať, poznať číslice od jedna do desať a vedieť ich priradiť k počtu. Rovnako bolo treba vedieť priradiť počet predmetov k číslu, rozlúštiť ľahké matematické hádanky.
Všetky deti, ktoré prešli pestrofarebnou lúkou a splnili dané úlohy, boli odmenené medailou od lienky a rôznymi vecnými cenami.
Bolo zapísaných 23 detí, z toho 20 detí  prekročí bránu školy 2. septembra 2016  a budú v školskom roku 2016/ 17 prvákmi našej školy.

Pre rodičov!

Poznatky a návyky, ktoré dieťa nadobudne v predškolskom veku, sú základom pre jeho ďalší rozvoj. Nestačí však vyzbrojiť dieťa do školy len vedomosťami, ktoré získalo v materskej škole, ale dieťaťu sa treba venovať každý deň aj v rodine. Nezabúdajte na láskavú a chápajúcu výchovu.

Ľubica Karliková


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!