logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes450
mod_vvisit_counterVčera1337
mod_vvisit_counterTento týždeň3395
mod_vvisit_counterTento mesiac26709
mod_vvisit_counterVšetky2670230
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 25 Jún 2012 21:01

U priateľov v Chrliciach

Cezhraničná spolupráca

Vystúpenie v Chrliciach

Vystúpenie v Chrliciach

Vystúpenie v Chrliciach

Vystúpenie v Chrliciach

Vystúpenie v Chrliciach Projekt cezhraničnej spolupráce obcí Krajné a Brno-Chrlice „Tancuj, maľuj, spievaj...“ sa zavŕšil v dňoch 22.-24.6.2012, kedy 34 žiakov a 5 pedagógov z našej školy navštívilo družobnú ZŠ s MŠ Jana Broskvy.
Hneď po príchode a ubytovaní v triedach si prezreli priestory školy. Večer bolo pripravené opekanie špekáčikov v areáli MŠ a diskotéka.
Na druhý deň, v sobotu, sa pred Obecným úradom zúčastnili úvodného ceremoniálu Chrlických hodov, počas ktorého stárky a stárkovia v krojoch požiadali starostku o právo začať hodovú zábavu.

Vystúpenie v Chrliciach
Vystúpenie v Chrliciach Vystúpenie v Chrliciach
Vystúpenie v Chrliciach Vystúpenie v Chrliciach Vystúpenie v Chrliciach Vystúpenie v Chrliciach

V popoludňajších hodinách predviedli krajnianski aj chrlickí žiaci program, s ktorým sa v Krajnom predstavili už v decembri minulého roku. Hlavným moderátorom programu bol herec a moderátor Aleš Zbořil, známy napríklad zo súťažnej relácie televízie ČT1 AZ-kvíz.
Po krátkom oddychu sa autobusom odviezli na plaváreň v neďalekej Blučine. Kto nechcel plávať, mohol si zaskákať na trampolínach alebo nafukovacom hrade. Večer opäť patril diskotéke a športovým hrám.
Na nedeľu bol naplánovaný výlet do Punkevní jaskyne a k priepasti Macocha. Žiakom sa páčila najmä plavba na lodičkách priestormi jaskyne, ale aj možnosť odviezť sa lanovkou k hornej vyhliadke priepasti.
Po chutnom obede už nasledovalo lúčenie a cesta domov.
Projekt splnil svoj cieľ. Naši žiaci nadviazali priateľstvá s českými a takisto aj učitelia si sľúbili, že budú pokračovať vo vzájomnej spolupráci, minimálne pri organizovaní školských výletov.

Viac fotografii a videoreportáž z pobytu žiakov v Chrliciach  nájdete v galérii školských podujatí.


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!