logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes847
mod_vvisit_counterVčera1994
mod_vvisit_counterTento týždeň7303
mod_vvisit_counterTento mesiac21157
mod_vvisit_counterVšetky2664678
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 25 Október 2010 20:59

Futbalový zápas detí a rodičov

Dva týždne trvali prípravy na zaujímavé futbalové stretnutie detí s rodičmi. Nebolo ľahké dostať sa do jednotlivých reprezentačných výberov. Aby boli všetci spokojní, nakoniec vznikli až 3 družstvá: malých futbalistov, veľkých žiakov a rodičov. Zápolenie sa začalo o 1400 , tak ako bolo dohodnuté a bojovalo sa 3 hodiny. Každých 15 minút sa striedali družstvá malých a veľkých žiakov, futbalisti spomedzi rodičov prestávky takmer nepotrebovali. V prestávkach sa všetci mali možnosť občerstviť ovocným čajom, jablčnou šťavou a minerálkou, alebo si pochutiť na párkoch s horčicou. Na ihrisku sa počas súboja odohrával vysoko taktický a premyslený boj rodičov proti všetkým žiakom. Čo stratili v zápasoch s veľkými žiakmi, dobehli v skóre s malými. A tak aj po výborných výkonoch všetkých troch brankárov a niekedy márnej snahe zakončovateľov sa zápas nakoniec skončil spravodlivou remízou 32 : 32. Myslím však, že na množstvo vypotenej vody a úbytok na váhe tesne zvíťazilo družstvo upachtených rodičov a jednej maminy.

Futbal deti a rodičia Futbal deti a rodičia

Bolo radostné sledovať nadšenie a snahu detí, ktoré chceli zvíťaziť nad svojimi rodičmi. V súbojoch odovzdávali všetky svoje sily, snažili sa prekabátiť a ofintovať dospelých športovcov. V častých stretoch došlo k mnohým komickým situáciám, na ktorých sme sa dosýta pobavili a zasmiali. Trocha mrzí fakt, že futbalové majstrovstvo dospelých neprišlo podporiť viacej rodičov. Určite by sme si užili i viacej zábavy i pestrejšie situácie a trošku si aj odpočinuli. Veríme, že sa tak stane pri pravidelnom stretávaní, kedy nám deti opäť budú chcieť ukázať, že sú lepší futbalisti ako rodičia, že i menšia noha môže dať viac gólov ako dospelá.

Futbal deti a rodičia Futbal deti a rodičia

Toto športové stretnutie žiakov a rodičov bolo jedným z podujatí vrámci grantového programu Rodinný futbal 2010, ktorý podporuje Západoslovenská energetika, člen skupiny E-ON.


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!