logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1296
mod_vvisit_counterVčera798
mod_vvisit_counterTento týždeň3755
mod_vvisit_counterTento mesiac27966
mod_vvisit_counterVšetky2639203
Napísal užívateľ Administrator   
Štvrtok, 18 Máj 2017 18:56

Zápis budúcich prvákov pre šk.rok 2017/2018

Zápis prvákov pre šk.rok 2017/18

V našej škole sa začiatkom apríla 2017 uskutočnil zápis do 1. ročníka pre školský rok 2017/18. Budúci prváci sa zahrali na malé žabky, skákali na jednotlivé stanovištia a za pomoci pani učiteliek plnili rôzne úlohy. Na zápise pani učiteľky sledovali reč detí. Konkrétne sa sústredili na výslovnosť hlások a opis obrázka. Pozornosť sa venovala aj grafomotorike, pretože, či je dieťa pravák alebo ľavák je dôležité nielen pre učiteľa, ale i rodiča. Deti musia mať osvojený správny úchop ceruzky, mali by identifikovať všetky farby a tvary, poznať číselný rad, číslice a v neposlednom rade by mali vedieť nakresliť postavu. Toto naši budúci prváci zvládli výborne.

Zápis do 1.ročníka Zápis do 1.ročníka
Zápis do 1.ročníka Zápis do 1.ročníka
Zápis do školy

Dokázali koncentrovať pozornosť na zadané úlohy a ukázali, že vedia samostatne pracovať. Poďakovanie za získané vedomosti patrí hlavne pani učiteľkám z materskej školy.
Pri zápise sa vyskytli aj nedostatky a tie sme zaznamenali v sebaobsluhe. Veľa detí si nevie zaviazať šnúrky na topánkach. Ešte stále túto činnosť vykonávajú rodičia za svoje deti. Treba mať veľkú trpezlivoť pri osvojovanípraktických činnosti.

RADA NA ZÁVER:
Budúci prvák potrebuje pomoc rodiča, jeho trpezlivosť, lásku, pretože nielen učiteľ, ale práve najbližší pomáhajú deťom prekonávať prvé školské prekážky.


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!