logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2818
mod_vvisit_counterVčera3459
mod_vvisit_counterTento týždeň17968
mod_vvisit_counterTento mesiac40368
mod_vvisit_counterVšetky2683889
Napísal užívateľ Administrator   
Piatok, 08 December 2023 17:03

Mikulášsky deň

Ani sme sa nenazdali a blíži sa koniec roka. December, posledný mesiac v roku a pre mnohých z nás azda najkrajší, pretože očakávame príchod Mikuláša, tešíme sa na najkrajšie sviatky roka Vianoce. Ako to už zvykom býva, aj naša škola sa teší na príchod Mikuláša, ktorý spolu s anjelom a čertom zavítal do našej školy i tento rok. Priniesol deťom listy, na ktoré mu mohli nakresliť a napísať svoje priania a túžby a on ich spolu so svojimi pomocníkmi zaniesol do vianočnej pošty.

Mikulášsky deň v našej škole začal už v dopoludňajších hodinách, pretože ako každý rok sa na školskom ihrisku koná futbalový turnaj. Zúčastnilo sa päť futbalových družstiev pod vedením rozhodcov p .uč. Andreja Škodáčka a p. uč. Jozefa Jaroša. Účastníci zápasov hrali ako horúce strely, pretože bojovali o prvenstvo. Poradie družstiev skončilo nasledovne:

1.miesto: Vaďovce
2.miesto: ST. Turá dorast 1
3.miesto: Hrašné
4. miesto: Krajné
5. miesto: St. Turá dorast 2

O 12-stej hodine sa otvorili dvere školy a začali prichádzať deti s rodičmi, starými rodičmi, kde ich pri rozsvietenom stromčeku čakal Mikuláš s anjelom a čertom. V triedach hrali vianočné piesne a všade vládla predvianočná atmosféra. Deti si mohli v tvorivých dielňach vyrobiť vianočné ozdoby, anjelov, sobov, snehuliakov, mohli si upiecť slané, či sladké oblátky a s chuťou si na nich pochrumkať. V keramickej dielni, na ktorú sa všetci tešili si mohli z hliny vyrobiť anjelov, zvončeky, vločky, či svietniky. V kuchynke si deti piekli a ozdobovali chutné mäkké, voňavé medovníčky, ktoré skončili v ich bruškách.

Mikulášsky deň 2023Mikulášsky deň 2023Mikulášsky deň 2023Mikulášsky deň 2023Mikulášsky deň 2023Mikulášsky deň 2023Mikulášsky deň 2023Mikulášsky deň 2023Mikulášsky deň 2023Mikulášsky deň 2023

Časovo najdlhšia účasť bola pri pletení košíkov z pedigu, v dielni u pána včelára si deti pochutnávali na sladučkom medíku a vyrábaní včielok. Nechýbala ani trampolína , kde deti vyskákali svoju energiu a spotení ako myšky pokračovali po Mikulášskej ceste dielňami. Vôňa kapustnice, či vareného punču sa šírila po celej škole a vôňa medovníčkov lákala našich návštevníkov prejsť Mikulášske dielne a cestu niekoľkokrát. Mikulášsky deň sa skončil podľa našich očakávaní a predstáv.

Zúčastnilo sa ho veľa našich detí a rodičov, ale i detí a ľudí zo širokého okolia. Tešilo nás vidieť úsmevy na tvárach detí a dospelých, veľmi nás potešili ľudia zo širokého okolia, ktorým sa naša škola veľmi páčila a tieto slová obdivu a vďaky nám dávajú nádej, že podujatia, ktoré organizujeme majú zmysel, ľuďom sa to páči a naša škola rozdáva úsmev a radosť, napredovanie a vďaka tomu navštevujú našu školu deti zo širokého okolia. Chceme, aby sa dobré veci a podujatia zachovávali aj naďalej, aby naša škola a žiaci boli hrdí na to, že aj škola na dedine dokáže veľa.

Touto cestou ďakujeme všetkým zamestnancom a priateľom školy, ktorí sa podieľali pri organizovaní Mikulášskeho dňa. Zároveň touto Mikulášskou cestou prajeme všetkým krásne Vianoce, aby ste si pod vianočným stromčekom našli darčeky plné lásky, pokoja, vzájomného porozumenia a rodinnej pohody.


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!