logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1064
mod_vvisit_counterVčera1270
mod_vvisit_counterTento týždeň5526
mod_vvisit_counterTento mesiac19380
mod_vvisit_counterVšetky2662901
Napísal užívateľ Administrator   
Štvrtok, 04 November 2021 20:28

Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice
k Medzinárodnému dňu školských knižníc
25. októbra 2021

Cieľ celoslovenského projektu:

Zábavnými formami práce s knihou podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah ku knihe, školskej knižnici a k čítaniu, poznávaniu nového.

Téma: „Radostná podpora zážitkového učenia školskou knižnicou".

Jesenné knihotrasenie

Zvolili sme si tému jesene preto, že sme chceli pracovať s dvoma knihami a to Sofia a tekvička a Sofia a tekvička idú do školy. Naši tretiaci a štvrtáci s knihou Sofia a tekvička pracovali, dobre ju poznajú, preto sme volili jej pokračovanie. Knihy sú zamerané na vzťah kamarátstva, čo je v súčasnom období nesmierne dôležité pre deti. Inscenovaným čítaním, ktoré si pripravili pani učiteľky sme deti motivovali k činnostiam, ktoré súviseli s knihami. Počas dňa sa v triedach a v knižnici uskutočnilo veľa tvorivých aktivít, ktorými sme utvrdzovali triedne kamarátstva, ale aj vzťah ku knihe a k čítaniu, ale aj k ročnému obdobiu jeseň, pretože sme si zhrnuli nadobudnuté vedomosti.

V 1. ročníku prebehli tvorivé aktivity s hádankami a výstupom sa stala malá knižka hádanok o ovocí, ku ktorej deti vytvorili ilustrácie.
V 2. ročníku sa vystriedalo viacero aktivít, ktoré súviseli s knihou Sofia a tekvičky. Výstupom bola tvorba príbehu v skupinách a vytvorenie vlastných ilustrácií.
V 3. a 4.ročníku tvorivé aktivity boli zamerané na prácu nielen s knihou Sofia a tekvičky idú do školy, ale aj na prácu s knihami, ktoré sme prečítali v predchádzajúcom ročníku. Deťom sa veľmi páčilo štvorlístkové čítanie. Výstupom bola tvorba príbehu, čo sa dialo za dverami knižnice, ktorá bola pre COVID pani učiteľky zatvorená.

Jesenné knihotrasenie Jesenné knihotrasenie Jesenné knihotrasenie
Jesenné knihotrasenie Jesenné knihotrasenie Jesenné knihotrasenie
Jesenné knihotrasenie Jesenné knihotrasenie Jesenné knihotrasenie
Jesenné knihotrasenie Jesenné knihotrasenie Jesenné knihotrasenie
Jesenné knihotrasenie

Vo všetkých triedach sa pracovalo aj s knihami z domácej knižnice. Každé dieťa si prinieslo svoju knihu a predstavilo ju spolužiakom a spoločne diskutovali o knihách.
Vyvrcholením dňa bolo vyhodnotenie tekvičiek, ktoré si deti doma vyrábali s rodičmi a pretvárali podľa fantázie. Deti vytvorili nádherné tekvičky.

TekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičkyTekvičky

Celý deň Jesenné knihotrasenie bol naplnený tvorivou aktivitou detí, túžbou dokázať, že každá kniha je niečím zaujímavá, má svoje čaro, ktoré nás dokáže očariť.

p. uč. Karliková, Pagáčová, Vydarená, Jarošová


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!