logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes290
mod_vvisit_counterVčera1667
mod_vvisit_counterTento týždeň4416
mod_vvisit_counterTento mesiac28627
mod_vvisit_counterVšetky2639863
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 27 Máj 2019 16:01

Exkurzia v Obchodnom centre Laugaricio

Zažiť, baviť sa, nakupovať!

Je to motto, ktorým sa riadi Obchodné centrum v Trenčíne. Všetko toto prežívame, keď navštívime multifunkčné OC Laugaricio v Trenčíne. Zážitky, zábava a nakupovanie ale predchádzajú mnohým činnostiam, o ktorých nevieme alebo sa o ne nezaujímame. Chcela som, aby moji žiaci o nich vedeli a preto sme si dohodli stretnutie s manažérkou  a marketingovou riaditeľkou OC.

Exkurzia v Obchodnom centre Laugaricio Exkurzia v Obchodnom centre Laugaricio
Exkurzia v Obchodnom centre Laugaricio Exkurzia v Obchodnom centre Laugaricio

Žiaci sa dozvedeli, čo všetko predchádza tomu, aby sa v obchodnom centre dobre cítili, niečo zažili a zabavili sa. Jednou zo základných povinností je uzatvárať nájomné zmluvy s predajcami, ktorí majú svoje prevádzky na ploche OC. Výška nájomného sa odvíja od typu výrobku alebo služby a od umiestnenia na ploche. Ďalšou z dôležitých činností je zabezpečovanie výstav, koncertov, tvorivých dielní, kurzov, divadielok - diania v OC, ktoré výrazným podielom zvyšuje tržby . V súčasnosti tu bola organizovaná výstava Monster, chystá sa výstava Morský svet a Moje telo.

Celý marketing je starostlivo sledovaný a vyhodnocovaný, lebo sa s ním pracuje aj v budúcnosti. Výsledky OC sú každý mesiac reportované majiteľovi, ktorým v súčasnosti je Slovenská správcovská spoločnosť IAD Investments. Taký veľký kolos má v súčasnosti len štyroch interných stálych zamestnancov, všetko ostatné zabezpečujú formou externých služieb. Okrem zabezpečovania nájomných zmlúv, organizovania  a vyhodnocovania podujatí musia títo štyria zamestnanci zvládať aj každodennú prevádzku a riešenie technických problémov.

A čo majú žiaci robiť, ak by chceli riadiť obchodné centrum? Hlavne sa učiť-tak ekonomiku,podnikanie, ako a aj minimálne dva jazyky.  Videli sme OC z iného pohľadu-z pohľadu tých, ktorí zabezpečujú jeho činnosť a starajú sa o to, aby sme sem prichádzali radi a často.

Ing.Borovská Adriana


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!