logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes574
mod_vvisit_counterVčera1270
mod_vvisit_counterTento týždeň5036
mod_vvisit_counterTento mesiac18890
mod_vvisit_counterVšetky2662411
Napísal užívateľ Administrator   
Utorok, 22 Október 2019 20:02

Dejepisná exkurzia siedmakov

"Nič mi nebolo nemožné, lebo som chcel." (M.R.Štefánik)

 


Rok 2019 je vládou SR vyhlásený za Rok Milana Rastislava Štefánika, a preto Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR odporučilo školám organizovať rôzne aktivity pre žiakov a pedagógov pripomínajúce význam a mimoriadne postavenie osobnosti generála M. R. Štefánika v novodobých dejinách Slovenska.

Dejepisná exkurzia siedmakov

18. október 2019 bol krásny jesenný deň, čo žiaci 7. ročníka využili na prehliadku expozície Múzea M. R. Štefánika v Košariskách spojenú s odborným výkladom lektora. Malý veľký muž, ako Štefánika často označujeme, môže byť vzorom pre každého z nás. Za svoj krátky život dokázal chlapec z malej dedinky Košariská toľko, na čo by nám ostatným nestačilo niekoľko životov. Nemal peniaze, podporu rodiny, neovládal jazyk, a napriek tomu „vyrazil“ do sveta a dokázal tak veľa.

Po prehliadke múzea sme sa vydali na cestu posledného odpočinku Štefánika na Bradlo a symbolicky sme si zvolili cestu, po ktorej 11. mája 1919 kráčalo 30 000 ľudí tvoriaci smútočný sprievod. Mohyla M. R. Štefánika nám ponúkla miesto na spomínanie, oddych a prekrásne výhľady na široké okolie. Na Košariská sme sa vrátili po žltej turistickej značke. Cestou na Bradlo i späť sme sa kochali prekrásnou jesennou prírodou a načerpali sme pozitívnu energiu potrebnú k úspešnej školskej práci.


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!