logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1279
mod_vvisit_counterVčera1270
mod_vvisit_counterTento týždeň5741
mod_vvisit_counterTento mesiac19595
mod_vvisit_counterVšetky2663116
Napísal užívateľ Administrator   
Piatok, 10 December 2021 08:53

Spomienky na Školu v prírode 2021

V jedno slnečné septembrové ráno, v pondelok 6.9.2021, sa pred našou školou stretli žiaci tretieho, štvrtého a piateho ročníka a ich rodičia, a netrpezlivo čakali na príchod autobusu, ktorý ich odvezie na vytúženú školu v prírode, ktorú im dva roky odkladala táto doba: covid–19. Deti sa tešili, boli plné očakávania, aké dobrodružstvo zažijú. Po štvorhodinovej jazde (samozrejme aj s prestávkami) nás pán šofér Kolárik bezpečne a šťastne priviezol do cieľa. Naším cieľom bola dedinka Oravská Polhora – Chata Slaná voda. Táto chata bola ukrytá pod kopcom, ktorý sa volá Babia hora a naokolo boli krásne sfarbené hory. Príroda ako stvorená na oddych. A tak sme aj tento týždeň strávili.

 

Škola v prírode 2021Škola v prírode 2021Škola v prírode 2021Škola v prírode 2021Škola v prírode 2021Škola v prírode 2021Škola v prírode 2021Škola v prírode 2021Skola v prírode

Fotogaléria (71 obrázkov)

Robili sme vychádzky do okolia a absolvovali sme aj jeden výlet. Autobusom sme sa presunuli k Oravskej priehrade, po ktorej sme absolvovali plavbu výletnou loďou. Loďou sme sa doplavili na Slanický ostrov, o ktorom nám veľa zaujímavostí porozprávala teta sprievodkyňa. Deti si nakúpili suveníry a všetci plní zážitkov sme sa vrátili späť na ubytovanie. Okrem výletov mali deti aj ďalší zaujímavý program. Každý deň v popoludňajších hodinách sa deťom venovali aj animátori. Boli traja, rozdelili si ich do skupín a vypĺňali deťom činnosť rôznymi súťažami, výtvarnými či športovými činnosťami. Animačný program bol zameraný na tému: „Čarovanie“.

Animátori pozvali deti do Čarodejníckej školy, kde mali možnosť vyskúšať si, aké je to čarovať, aké nástrahy, kúzla a hry ich čakajú – stavanie čarodejníckeho domu/zámku, súťaže na čarodejnícku tému, tajničky, varenie čarovného lektvaru, pavúčia dráha. Rozprávanie na túto tému sa striedalo s hrami, súťažami a inými aktivitami. Animátori sa starali o kopec zábavy a dni plné hier i dobrodružstiev. Naši malí „kúzelníci“ si pod ich vedením mohli vyskúšať a overiť svoje zručnosti. Týždeň v krásnom prostredí oravskej prírody nám ubehol ako voda a už nás čakala len cesta domov. Úžasná škola v prírode v nás zanechala nezabudnuteľné zážitky.

Na záver patrí veľké poďakovanie zdravotnému dozoru – pani Bc. Kataríne Špirkovej, ktorá sa počas celého pobytu starala o malých pacientov. Tiež ďakujeme za sponzorské dary maminke Aleška Kolníka. A v neposlednom rade samozrejme ďakujeme pánovi šoférovi Jankovi Kolárikovi mladšiemu, ktorý sa postaral o našu bezpečnosť na cestách a šťastlivo nás dopravil na Oravu a späť domov. Prežili sme krásny slnečný týždeň v Škole v prírode na Chate Slaná voda, neďaleko dedinky Oravská Polhora. Tešíme sa na ďalšiu Školu v prírode a všetci dúfame, že nebudeme musieť na ňu tak dlho čakať.

Text: Mgr. Dana Pagáčová
Foto: Mgr. Jana Domiňáková


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!