logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes437
mod_vvisit_counterVčera798
mod_vvisit_counterTento týždeň2896
mod_vvisit_counterTento mesiac27107
mod_vvisit_counterVšetky2638343
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 15 November 2021 07:51

Deň materských škôl

Prvý novembrový týždeň sa v našej materskej škole niesol v znamení osláv. A čo sme oslavovali? Deň materských škôl, ktorý vznikol z iniciatívy Slovenského výboru Svetovej organizácie pre predškolskú výchovu a organizuje sa každoročne 4. novembra. V tento deň v roku 1829 vznikla na Slovensku v Banskej Bystrici prvá detská opatrovňa, ktorú založila grófka Mária Terézia Brunswicková.

Deň materských škôl

Bol to týždeň plný hier a rôznych zábavných i tvorivých aktivít k „narodeninám“. Deti kreslili na tému: „Materská škola očami detí“, zložili báseň o materskej škole, zhotovovali smajlíkov, vyrábali šarkanov. Spoločne sme sa naučili hymnu a zhotovili našu vlajku tohto významného dňa.

Deň materských škôlDeň materských škôlDeň materských škôlDeň materských škôlDeň materských škôlDeň materských škôlDeň materských škôl

Posledný deň osláv vďaka nádhernému slnečnému počasiu sme všetci spolu urobili veľké srdce z opadaných jesenných listov, ktoré deti ozdobili usmiatymi smajlíkmi, čím vyjadrili svoj pohľad a vzťah k materskej škole. No a záverečnou povestnou čerešničkou na našej narodeninovej torte bolo vypustenie farebných balónov s menami detí. Bolo úžasné vidieť toľko nadšenia, radosti a absolútneho šťastia v očiach a v prejavoch niektorých detí. A čo šarkany? Tie doma zhotovené, originálne zdobia interiér školy a čakajú na vyhodnotenie súťaže a ostatné čakajú na vhodný vietor, kedy ich s deťmi budeme môcť pustiť vyšantiť sa.

Už teraz sa všetci spolu tešíme na budúcoročnú oslavu tohto jedinečného dňa v našej materskej škole.

Ida Vrábelová


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!