logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes884
mod_vvisit_counterVčera798
mod_vvisit_counterTento týždeň3343
mod_vvisit_counterTento mesiac27554
mod_vvisit_counterVšetky2638790
Napísal užívateľ Administrator   
Pondelok, 07 November 2022 20:12

Medzinárodný deň školských knižníc

Naša škola sa dňa 24. októbra 2022 zapojila do Medzinárodného dňa školských knižníc na tému : Ako máme radi našu školskú knižnicu“. Školská knižnica zorganizovala podujatie pod názvom Knihotúlanie. Zapojili sa žiaci primárneho vzdelávania. Zábavnými formami práce s knihou sme sa snažili podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah ku knihe, školskej knižnici a k čítaniu, poznávaniu nového. V tento deň mohli deti priniesť do triednych knihovničiek, ktoré nám dal p. riaditeľ Mgr. Milan Medveď vyhotoviť ku začiatku školského roka, knihy, ktoré už majú prečítané a chceli by ich darovať do triedy. Obohatili sme si triedne knihovníčky o nové knihy. Ďakujeme deťom, ktoré knihy priniesli.

Medzinárodný deň školských knižnícMedzinárodný deň školských knižnícMedzinárodný deň školských knižnícMedzinárodný deň školských knižnícMedzinárodný deň školských knižnícMedzinárodný deň školských knižníc

Prváci a druháci sa túlali knižnicou a hľadali knihy o zvieratkách. Pracovali s knihou od Jozefa Pavloviča – Štvornohé rozprávky . Pani učiteľky pripravili pre deti veľa aktivít. Hádali zvuky zvierat, hádanky, zdramatizovali si rozprávku a iné.

Tretiaci a štvrtáci sa počas tohto dňa preniesli do sveta čarovnej mágie, bosoriek a strigôňov. Prezliekli sa do kostýmov , ktoré si pripravili doma, a tak premenili nielen knižnicu, ale aj svoje triedy na čarovné. Pracovali s knihou Rozprávky o bosorkách, čarodejniciach a ježibabách.

Pani učiteľky si pripravili veľa čitateľských aktivít , ktoré deti zaujali. Práca s textom od Tomáša Janovica – Rozprávka o ježibabách, matematické čarovanie, tvorivá úloha od ježibaby Dziny, túlanie sa knižnicou a hľadanie kníh a rôzne iné. Som presvedčená, že tento deň bol pre deti zaujímavý a práca s knihami sa im páčila - všetky fotky si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Verím, že naša školská knižnica privíta ďalších nových čitateľov.

Ľubica Karliková


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!