V hoteli LIPA
Stalo sa už tradíciou, že ôsmaci a deviataci chodia z predmetu podnikanie v cestovnom ruchu na exkurzie, ktoré im ukážu podnikanie „naživo“. Tentoraz sme sa rozhodli pre hotel LIPA na Starej Turej. Privítal nás prevádzkar hotela pán Drobena a spolu s ním sme začali prehliadku hotela. Najskôr nám ukázal izby /dvojlôžkové a apartmány/,oboznámil nás s cenami za ubytovanie a povedal nám, akí hostia bývajú najčastejšie ubytovaní. Presunuli sme sa do reštaurácie, s ktorou susedí Lobby bar a terasa otvorená v letnom období. Okrem hostí reštaurácia ponúka menu pre zamestnancov firiem na Starej Turej. K oživeniu služieb ponúka LIPA každý mesiac kuchyňu podľa surovín charakteristických pre príslušný mesiac. Tento mesiac je mesiacom špargle a jedál z nej.
Kongresové centrum je vhodné na organizovanie firemných stretnutí, seminárov, workshopov, kongresov, ako i rodinných osláv, svadieb a vianočných večierkov. Jeho súčasťou je veľký, malý a mini salónik. Nakoniec sme sa presunuli do dôležitej časti každého hotela - kuchyne a skladov. Spoznali sme systém objednávania a všetky dôležité predpoklady k príprave jedál tak, aby reštaurácia vyhovela všetkým platným predpisom. Napriek tomu, že hotel je vyťažený len do 30%, stačí to na to, aby si zarobil na seba a na nájom.
Veľmi pekné prostredie a sympatickí zamestnanci spríjemňujú pobyt všetkým návštevníkom. Exkurziu sme ukončili malým pohostením, ktoré pre nás pripravili zamestnanci hotela. Tieto exkurzie majú žiaci radi, lebo vedia, že teória musí byť previazaná s praxou hlavne v takom predmete, ako je podnikanie v cestovnom ruchu.
Ing.Borovská Adriana
|