logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes3764
mod_vvisit_counterVčera2933
mod_vvisit_counterTento týždeň9015
mod_vvisit_counterTento mesiac48782
mod_vvisit_counterVšetky2739729
Napísal užívateľ Administrator   
Streda, 01 Máj 2024 19:54

Skúšať šťastie sa oplatí

Skúšať šťastie sa oplatí

Poznáte chlapca na obrázku? Volá sa  Čitko a mladým čitateľom sa pravidelne prihovára v úvode katalógu čitateľského klubu Slovart. V tom jarnom vyzval triedne kolektívy, aby mu poslali obrázky veľkonočnej výzdoby svojich tried. My sme tak urobili a minulý týždeň sme od Čitka dostali balík a pekný list. Pochválil nás za našu originalitu a úsilie a za odmenu nám poslal tri knihy, ktoré máme na poličke v triednej knižnici. Môžeme si ich kedykoľvek požičať a čítať.

Skúšať šťastie sa oplatí Skúšať šťastie sa oplatí Skúšať šťastie sa oplatí

Jednu z nich - Cesta naprieč dejinami – sme už využili na hodine dejepisu, keď sme sa učili o médiách, konkrétne o dejinách internetu. Kniha Dráma od spisovateľky Rainy Telgemeier je písaná formou komiksu a zaujme predovšetkým dievčatá v tínedžerskom veku, pretože je okrem iného aj o láske. Poslednou knihou, ktorú sme vyhrali, je vtipná a bláznivá kniha Najhorší rodičia na svete. Spolu s týmito knihami máme na poličke aj knihu Hrdinovia. Túto sme vyhrali v jeseni za obrázok a príbeh o záchrane topiaceho sa dievčaťa, ktorý sme poslali do časopisu Bublina. Pani učiteľka nám z knihy čítala na hodine literatúry. Najviac sa nám páčil príbeh o medveďovi Wojtekovi, ktorého poľskí vojaci naučili fajčiť a piť pivo. Počas 2. svetovej vojny im pomáhal nosiť delostrelecké granáty a nikdy mu žiaden nespadol. Dosiahol hodnosť desiatnika.

So súťažením sme ale neskončili. Teraz skúšame šťastie s reláciou Slovenského rozhlasu Bola raz jedna povesť. Každý týždeň počúvame na hodine literatúry najnovší diel relácie a mailom odpovedáme na súťažnú otázku. Držte nám palce, možno sa naša triedna knižnica čoskoro opäť rozrastie.

žiaci 5. ročníka


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!