logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes720
mod_vvisit_counterVčera3459
mod_vvisit_counterTento týždeň15870
mod_vvisit_counterTento mesiac38270
mod_vvisit_counterVšetky2681791
Napísal užívateľ Administrator   
Utorok, 07 November 2023 17:56

Medzinárodný deň školských knižníc - 1. stupeň

Medzinárodný deň školských knižníc vyhlásila Dr. Blanche Wools, prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva. Pripomína sa od roku 1993. Deň je oslavou školských knižníc, ich významu a prínosu pri vzdelávaní detí. Hlavnou myšlienkou je podpora vzťahu ku knihám, školskej knižnici, čítaniu a poznávaniu aj získanie si väčšieho počtu milovníkov literatúry. Pripomína sa každý štvrtý októbrový pondelok.

Aj v tomto školskom roku si deň 23. október pripomenuli žiaci primárneho vzdelávania z našej školy zorganizovaním podujatia pod názvom Vandrovka po Slovensku alebo remeslo má zlaté dno s cieľom rôznymi formami práce s knihou podporiť u žiakov trvalý vzťah ku knihe, ku školskej knižnici, k čítaniu s porozumením, k podpore komunikačných spôsobilostí a k rozvíjaniu slovnej zásoby u žiakov. Prostredníctvom knihy Budkáčik a Dubkáčik sme sa preniesli z rozprávkového sveta do reálneho života. Zdôraznili sme si význam remesiel a počas aktivít sme zažili veľa zábavy pri práci s knihou. K príjemnej atmosfére tohto dňa prispeli aj čitateľské kútiky, ktoré máme vytvorené v každej triede.

Medzinárodný deň školských knižnícMedzinárodný deň školských knižnícMedzinárodný deň školských knižnícMedzinárodný deň školských knižnícMedzinárodný deň školských knižnícMedzinárodný deň školských knižníc

Zvýšenie čitateľskej gramotnosti je hlavným cieľom  učiteľov, preto je dôležité už u mladej generácie podporovať čítanie kníh.

„Svet je nádherná kniha, ale nemá cenu pre toho, kto v nej nevie čítať!“ / Carlo Goldoni/


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!