logo.png
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1528
mod_vvisit_counterVčera3117
mod_vvisit_counterTento týždeň1528
mod_vvisit_counterTento mesiac42195
mod_vvisit_counterVšetky2685716
Napísal užívateľ Administrator   
Piatok, 26 Apríl 2013 20:53

Naši žiaci opäť úspešne na Dejepisnej olympiáde

Dejepisná olympiádaAj v tomto školskom roku sme sa zapojili do súťaže Dejepisná olympiáda. Pripraviť sa na túto súťaž je veľmi náročné, pretože okrem učiva svojho ročníka musí súťažiaci poznať aj dejiny svojho regiónu (okresu alebo kraja), a navyše si musí prečítať odbornú historickú knihu na tému, ktorú v daný rok vyberie celoslovenská komisia. Tentoraz to bola téma Slovenské národné obrodenie.
V našej škole nemáme veľa žiakov, ktorí sú ochotní venovať sa dejepisu, jeho štúdiu a príprave na olympiádu aj vo svojom voľnom čase. Tento rok sa našli iba traja – Nina Michalidesová zo 7. ročníka, Martin Konečník a Daniela Gellenová z 8. ročníka. Všetci reprezentovali našu školu aj v okresnom kole Dejepisnej olympiády. Najlepšie sa darilo Nine Michalidesovej. V kategórii žiakov 7. ročníka zvíťazila a okres Myjava reprezentovala v krajskom kole, ktoré sa konalo 4.apríla 2013 v ZŠ Dlhé Hony v Trenčíne.

Krajské kolo Dejepisnej olympiády bolo veľmi náročné. Z 54 zúčastnených žiakov bolo iba 18 úspešných riešiteľov. Veľmi nás teší, že úspešnou riešiteľkou bola aj Nina. Vo svojej kategórii skončila siedma.

Gratulujeme!


 


Škola je zapojená od roku 2001 do projektu Infovek
Stránky obce
Internetové stránky obce Krajné
Copyright © 2024 Portál Základnej školy s materskou školou Krajné. Všetky práva vyhradené.
Joomla! je slobodný software šírený pod GNU/GPL licenciou.
Vytvorené pomocou Next Level Design a redakčného systému Joomla!